Alufelni Alukerek.hu Webáruház

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Alufelni ápolása

Alufelnik ápolása

 Útmutató az alufelni használatához tisztitásához!

 Ahhoz hogy 8-10 évig is autónk dísze maradjon az alufelni, bizonyos dolgokat be kell tartanunk. A mechanikai sérülések elkerülése végett óvatosan hajtsunk padkára és egyéb kiálló tárgyra, lehetőleg derékszögben. Kerüljük a gödröket. Parkolásnál vigyázzunk hogy az alufelni ne érjen a padkához, ne dörzsölje le a fényezést. Gödör-kátyú okozta deformálódást 90%-ban teljesen ki lehet javítani.

A fényezésen keletkezett károk viszont csak újrafényezéssel oldhatók meg.

 Hogy erre ne kerüljön sor, nagyon fontos az alufelnik folyamatos tisztítása, ápolása. Ezzel elkerülhető hogy lerakódjon a fékpor és egyéb szennyeződés, melytől bemattul elszíneződik az alufelni. Nagyon fontos hogy ne érje a felnit vegyi anyag (utakra kiszórt só, sav, festék-higitó, háziállatok vizelete, stb). Ha mégis megtörtént azonnal mossuk tisztára. Csak tiszta vizet használjunk bőségesen. Tisztitószer nem ajánlott. Mosás után puha ronggyal töröljük szárazra, hogy a vízben oldott sók ne tegyenek kárt az alufelnibe. Autómosáshoz használt samponok megengedettek, de egyéb csodaszerek (pl.: polírpaszta, kátrányoldó, felnitisztító, stb) nem.

 Téli körülményekhez a polírozott alufelnik nem ajánlottak. Sűrű mosással sem biztos hogy sokáig ép marad a polír része. A tél beállta előtt időben cseréljük le polírozott felninket, és tárolás előtt alaposan mossuk le. Ha belecsúsztunk a téli időjárásba csere előtt, az alapos mosás fokozottan javasolt. A felnin maradt sóoldat tavaszra hihetetlen károkat tud okozni az alufelni fényezésén. Ez megfigyelhető azokon a lemezfelniken amit télen használtak, és tavasszal nem mosták le tárolás előtt. Őszre ezek a vasfelnik egy sóvirágos rozsdadarabok.

 Az ezüstfényezésű alufelnik jobban bírják a téli körülményeket, természetesen a folyamatos tisztítás mellett.

Környezetvédelmi szempontból az alumínium szinte teljes egészében újrahasznosítható, míg egy vasfelni általában a rozsda martaléka lesz, és csak egy kis része hasznosítható. A nagyja a környezetet szennyezi.

Az alufelni előnye még a jó hővezetés, a kisebb súly, és nem utolsó sorban az esztétikai megjelenés. És persze dísztárcsára sem kell költeni.

 
Hirdetés

ALUFELNI

Ugrás a bevásárlókosárhoz
A bevásárlókosara jelenleg üres.